Nieuwsbericht

Hoog Catherijne opent Utrechtse Design Store en Nest initiatief

Vrijdag 31 oktober is de officiële en feestelijke opening van de twee locaties van pop-up store NEST. Een samenwerkingsverband van Hoog Catharijne, Rabobank Utrecht, Utrecht Science Park en SOON. Tevens biedt Hoog Catherijne ruimte voor een Utrechtse Design Store i.s.m. de Utrechtse creatieve ondernemers van Zook.nl en Popup store initiatief Poush.nl.

In de weekenden zal de Seats2meet PopUp locatie in gebruik worden genomen door NEST. De ontmoeting rondom inspirerend ondernemerschap staat centraal bij NEST. De store krijgt twee toplocaties; gelegen aan het drukste plein van Hoog Catharijne én aan de hoofdstraat op het Utrecht Science Park.

Impact
Er is ruimte voor creatieve, duurzame en sociale ondernemers, waarbij impact voorop staat. De pop-up stores focussen zich daarbij met name op science, food, design en entertainment. De stores bieden ruimte aan inspirerende ondernemers die innovatieve ideeën hebben, een vernieuwend product of dienst aanbieden en/of een relevant evenement willen organiseren.

Sociaal kapitaal
Deelname aan NEST betekent ondernemerschap uitoefenen op twee A-locaties met vrijstelling van huur. Aangevuld met een sterk programma, goede (online)communicatie, ondersteuning van de founding partners en andere aansprekende ondernemers in een sterk netwerk. Ondernemers dragen bij in sociaal kapitaal, door al hun ondernemerschap zo goed mogelijk uit te oefenen en kennis te delen met het publiek en andere ondernemers.

Broedplaats en workshops
De pop-up store in Hoog Catharijne is open in het weekend en fungeert als winkel en podium, waar een breed publiek geprikkeld wordt en bezoekers de kans krijgen een inspirerend(e) product of dienst ter plekke te ervaren. NEST op het Utrecht Science Park wordt een innovatieve broedplaats en fungeert elke werkdag als winkel en werkplaats, waar bezoekers kunnen deelnemen aan workshops, evenementen en masterclasses.

NEST Utrecht Science Park
NEST op het Utrecht Science Park fungeert elke werkdag als winkel en interactieve werkplaats. Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops, evenementen en masterclasses

NEST Hoog Catharijne
De pop-up store aan het centrale plein in Hoog Catharijne is open in het weekend en biedt bezoekers de kans een inspirerend(e) product of dienst ter plekke te ervaren. Op 31 oktober opent Nest Hoog Catharijne met Spijkerbrij. Met hun mobiele fabriek recyclen Leonie en Lois oude spijkerbroeken tot o.a. vlinderstrikjes en lampenkappen

SPIJKERBRIJ: 

Een van de deelnemers aan Nest is Spijkerbrij. Nederland is uitgegroeid tot een heus spijkerbroekland! Nergens schaffen de inwoners zoveel spijkerbroeken per jaar aan als hier. De liefde voor spijkerbroeken zorgt tegelijkertijd voor een spijkerbroekenoverschot. 20% van dit totale overschot is niet opnieuw te dragen.

Zonde natuurlijk van zo’n goed materiaal! Leonie & Lois gebruiken de spijkerbroek opnieuw door er producten van te maken. Dit heeft geleid tot de mobiele fabriek Spijkerbrij!

Hier laten ze je het hele proces zien en ervaren van oude afgedankte spijkerbroek tot nieuw product. Al fietsend worden de vezels opgeschuurd, al roerend de lijm met de vezels vermengd en de spijkerbrij in de mal gedrukt en geperst door middel van stevige klemmen.

Door de veelzijdigheid van Spijkerbrij, blijven Leonie & Lois steeds bezig met nieuwe producten ontwikkelen.

Voor meer info zijn Leonie & Lois altijd bereikbaar via; info@leonieenlois.nl.